Error
  • JLIB_CACHE_ERROR_CACHE_STORAGE_LOAD
  • JLIB_CACHE_ERROR_CACHE_STORAGE_LOAD
  • Unable to load Cache Storage: cachelite
  • Unable to load Cache Storage: cachelite
  • Unable to load Cache Storage: cachelite
  • Unable to load Cache Storage: cachelite
Pohjoismaalaiset Lukevat Viihteellisiä Lehtiä (

Pohjoismaalaiset Lukevat Viihteellisiä Lehtiä (

Suosiota nauttivan Aku Ankka kaltaisen lehden tuottaminen ei näytä olevan helppoa, koska alalla sattuu olemaan reilusti kilpailua Skandinaviassa. Internetin yleistyttyä kamppailu onkin kiristynyt aina vain enemmän, kun vanhanmallisen medianäkyvyyden lisänä yritysten on pakko ottaa huomioon lisäksi näkyvyys netissä. Aikakauslehtien (mm. Aku Ankka) markkinointi on mullistuksessa ja näinollen perinteikkäät kustantamot ovat täysin uudenlaisten vaikeuksien välissä.



aku ankka lehtiVerrattuna vaikkapa norjalaisiin, suomalaiset lienevät innokkaita kuluttamaan aikakauslehtiä, mutta kaikesta huolimatta asiakaskunnat tuntuvat olevan laskussa. Samainen kuvio voidaan nähdä myös uutisiin keskittyvien lehtien asiakaskäyttäytymisessä. Koska kuluttajat selailevat ja kuluttavat aikaansa enenevissä määrin netissä, myöskin lehtitalot joutunevat keskittämään voimavarojaan internetiin.

Hakukonemainonta on asiakkaiden nostamisessa loistava apuväline. Valtaosa pohjoismaalaisista hyödyntää lähes päivittäin hakupalveluja, näinollen markkinapotentiaali tuntuu olevan todella suuri. Sosiaalinen media on varmasti toiseksi yleisin missä suome äidinkielenään puhuvia kyetään helposti tavoitella. Aikakauslehtien, kuten Aku Ankka lehti; http://lehtinurkka.net/, Ankka tarjousten markkinoiminen vanhanmallisissa markkinapaikoissa näyttäisi olevan sitä vastoin vähenemään päin.

Suositut aikakauslehdet niinkuin vaikkapa Seiska tai Demi ovat onnistuneesti vakauttaneet paikkansa, siispä edellä mainittujen kilpailutilanne on pääsääntöisesti hyvä. Suomalaisten ajasta joutuu kovemmin vääntämään erikoisemmat lehtijulkaisut, niillä ei yleensä ole yhtä paljon mahdollisuuksia mainostamiseen kuin isoilla aikakauslehdillä.

Valtataistelun kiristyessä yritysten täytyy tarjoilla yhä parempia lehtitarjouksia. Kasvava kamppailu tietää asiakkaille aikaisempaa hienompia oheistuotteita ja näinollen kiristyvä markkinatilanne on asiakkaan kannalta hyväksi. Jos olet sattumoisin etsimässä huokeinta lehtitarjousta, on hyvä kahlata läpi usea aikakauslehtien tarjouksia julkaiseva verkkoportaali, kun useimmiten parhaat alennusprosentit tulevat vastaan ainoastaan kovan etsinnän perusteella.

Monet tarjoussivut keräävät Aku Ankka lehtien tarjouksia, mitkä näyttäisivät olevan erittäin huokeita. Monta kertaa tilaajalahja on hinnaltaan tilausjakson suuruinen. Hintavat oheistuotteet tuntuvat olevan monella kertaa kätevä toimintatapa alentaa kynnystä lehden tilauksen tekemiseen.

Vasta viisitoista vuotta aikaisemmin suosituin menettely Aku Ankan tilaamisen toteuttamisessa oli lomakkeen toimittaminen kirjeen mukana. Se oli hitaanlaista kuten myös vaikeaa. Nykyisin lehtitilauksen voi tehdä verkossa, jotenka puhelimen välityksellä myyminen näyttäisi olevan laskenut selvästi. Tilatun lehden ensimmäinen painos tulee postitettuna useimmiten jo muutamassa päivässä tilauksesta.

Kustantajat ovat vasta täpärästi päässeet yli webin mukanaan tuomista muutoksista, kun uusia muutoksia näyttää olevan jo luvassa. Tuorein markkinamuutos on varmaankin mobiililaitteiden yleistyminen. Lehtitalot joutunevat järjestämään uudelleen markkinastrategiaa, sillä mobiililaitteille on pakko toimittaa todella erityyppistä materiaalia. Ensi vuosi tuo ilmi, minne kehityssuunta on viemässä.